Keramik & Natursten

Keramik & Natursten

Enligt uppslagsverken är kakel – plattor av lergods med glasyr på en sida, avsedda att användas som skyddande och ofta dekorativ väggbeklädnad. Klinker är en bränd stengods eller flintgodsplatta som används för beklädnad av företrädesvis golv. Men det förklarar inte allt och absolut inte tjusningen med kakel och klinker. De är hårda, brända och med en till synes oföränderlig yta men ändå är denna yta så levande, uttrycksfull, personlig och varm.

Kakel till vägg och klinker till golv? Nja, klinker är en hårdare platta som klarar mer, men det går så klart bra att ha den på väggen också. Och för att göra det ännu mer besvärligt för dig – det finns mer att välja på; mosaik, sten och t ex Tadelakt, den moderna versionen av puts. Allting beroende på vilket

uttryck och stil man vill att slutprodukten ska ha. Här kan du se en del av vårt stora utbud men naturligtvis är en dataskärm tyvärr inte ett medium som gör varken kakel eller mosaiker rättvisa. Så kom in i vår butik med 1000 kvm stor utställning, för att se och känna i verkligheten. Det brukar vara enkelt att hitta många plattor man gillar men desto svåra att välja. Vårt sortiment består av bortåt 50.000 olika plattor, så det finns att välja på! Det tar oftast ett antal besök och mycket funderingar men vi hjälper dig hela vägen från det relativt knepiga plattvalet till färgen på fogen – fråga om råd så mycket du vill, då blir det oftast som bäst! Och kom ihåg att du gärna får låna hem plattor.

Välkommen in till någon av våra butiker!